WACHTWOORD VERGETEN?

*

OpenCart versie 2.0

OpenCart 2.0

Op het moment van schrijven is de beta versie van OpenCart 2.0 beschikbaar. De meest in het oog springende veranderingen zijn de template: volledige responsive en strak design. In de backpanel zijn ook veranderingen aangebracht, waaronder een extension Installer en geïntegreerde vQmod. Maar helaas ontbreken er ook nog steeds een aantal dingen zoals een echte "one-page checkout".

Template

De template heeft een volledige redesign gekregen. Alles ziet er fris en een stuk moderner uit. Ook is de template nu responsive, waarbij gekozen is voor het veelgebruikte bootstrap. Uiteraard zijn er nog een paar schoonheidsfoutjes, maar daarvoor is het een beta versie.

Extension Installer

In de backpanel is een "Extension Installer" geïntegreerd. Hiermee is het nu eenvoudig mogelijk om extensies te installeren zonder deze eerst via FTP op de server te zetten. Voorzien van een "Progress bar" en een overzicht van de files die worden overschreven wordt het een stuk eenvoudiger om extensies te installeren.

Meldingen

Via een meldingen button in de backpanel is snel te zien:

  • Hoeveel orders staan in welke status
  • Hoeveel nieuwe klanten wachten op goedkeuring
  • Hoeveel producten zijn er niet op voorraad
  • Hoeveel beoordeling wachten op goedkeuren

MaxMind Fraude detectie

In OpenCart 2.0 is het MaxMind Fraude detectie systeem standaard geïntegreerd. MaxMind detecteert frauduleuze orders, gebaseerd op een IP addres, email, apparaat of proxy server. Hiervoor is echter wel een registratie bij MaxMind vereist.

OCMOD

vQmod is nu geïntegreerd en heeft een nieuwe naam gekregen: OCMOD. Hiermee is het mogelijk om modificaties aan te brengen zonder de core files aan te passen. Dit maakt het eenvoudig mogelijk om nieuwe extensies te maken voor OpenCart.

Geïntegreerde API

Met een API is het relatief eenvoudig om een OpenCart webshop te koppelen aan een andere platform zoals iOS en Android. Hiermee is het mogelijk om apps te maken.

Ontwikkeling

OpenCart 2.0 is nu in de beta fase. Dit geeft ontwerpers van templates en extensies de gelegenheid om hun producten aan te passen. Het lijkt erop dat er onder de oppervlakte niet heel veel veranderd is wat betekend dat de meeste extensies waarschijnlijk gewoon werken. Alleen zullen de bijbehorende template files moeten worden geupdate. Anders is dit voor de templates. Die zullen waarschijnlijk opnieuw moeten worden opgebouwd.

Moet ik nu upgraden?

Het is verstandig om voorlopig nog even te wachten met updaten totdat de stabiele versie uit is en de meeste extensies zijn aangepast. De support voor de nu recente 1.5.6 versie gaat voorlopig nog 6 maanden door na het verschijnen van de eerste stabiele 2.0 versie.

Laatste blogs

Wij houden van onze klanten!
25 apr 2015 3257

Klantvriendelijke webwinkel

in Webwinkels
In de strijd om de klant zullen webwinkels steeds meer moeten bieden om het hoofd boven…
EU wet 2015 intro
27 mrt 2015 3205

EU wet 2015 voor webwinkels

in Webwinkels
De inkt van de vorige EU wet voor webwinkels is nog niet droog of er is al weer nieuwe…
OpenCart 2.0
27 sept 2014 2812

OpenCart versie 2.0

in Webwinkels
Op het moment van schrijven is de beta versie van OpenCart 2.0 beschikbaar. De meest in…
27 sept 2014 2381

Shellshock bug

in Techniek
Een lek in de Bash-shell van OS X en Linux maakt het mogelijk om aanvallers een code uit…
TOP