WACHTWOORD VERGETEN?

*

SEO

Het doel van zoekmachine optimalisatie (in het engels search engine optimization of SEO) is het verkrijgen van meer bezoekers. Tegenwoordig zoeken de meeste mensen via een zoekmachine naar informatie. Als uw site bovenaan de zoekresultaten staat levert dat u veel bezoekers op. Uiteraard wilt u graag bezoekers die geïnteresseerd zijn in uw producten. Dit kunt u bereiken door de juiste zoekmachine optimalisatie toe te passen.

Quality Web Solutions is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO) en streeft ernaar om uw website of webshop altijd zo hoog mogelijk te laten scoren in de meeste zoekmachines.

In het algemeen bestaat zoekmachine optimalisatie uit het volgende:

Optimaliseren webcontent

Content is King wordt wel eens gezegd. Het hoogste scoort een website door kwalitatief hoogstaande inhoud te plaatsen, in combinatie met een goede structuur. Content bestaat uit tekst en afbeeldingen. Ook afbeeldingen kunnen vaak nog geoptimaliseerd worden.

 Onder content wordt verstaan de inhoud van de website ofwel het geheel van teksten, afbeeldingen, formulieren, links etcetera.

Zoekmachine vriendelijke URL's

Een volgende stap is de vaak onbegrijpelijke links in de browser te vervangen door gebruiksvriendelijke links. Dan is het ook voor gebruikers makkelijker te zien waar ze zich bevinden. Het niets zeggende www.uwsite.nl/index.php?route=product/categor&path=40_53 wordt dan vervangen door www.uwsite.nl/product/notebook/

Zoekwoorden

Zoekmachines hebben tekst nodig om een pagina te kunnen analyseren. Ze zijn echter niet zo intelligent als mensen en kijken dus op een andere manier naar de tekst. Ze tellen bijvoorbeeld de woorden en brengen die in verband. Door trefwoorden aan te brengen in de zogenaamde Meta data helpen we de zoekmachine om verbanden te leggen met de tekst op de website. Het is dus belangrijk om te weten welke zoekwoorden en zoektermen mensen gebruiken in uw branche.

Linkbuilding

Een link is een verwijzing naar een andere internet pagina. Zoekmachines volgen alle links op het internet en gaan van de ene site naar de andere site. Elke link naar uw website scoort extra, zie het als een stem op uw website. Het is echter wel belangrijk dat de links op relevante sites staan. Via linkbuilding proberen we links naar uw website te creëren zodat uw website hoger komt te staan in de zoekresultaten.

Webanalystics

Door het gedrag van uw bezoekers te analyseren kunnen we bijvoorbeeld een overzicht krijgen van alle zoekopdrachten die de bezoekers op uw site hebben gebracht. Hierdoor is het ook mogelijk om weer nieuwe zoekwoorden toe te voegen. Welke pagina's worden het meest bezocht, hoelang blijven bezoekers gemiddeld op uw website? Dit is allemaal waardevolle informatie en maakt het mogelijk om de sterke, maar ook zwakke punten van uw site bloot te leggen. Deze zwakke punten kunt u dan uiteraard aanpassen en de resultaten van deze aanpassingen volgen.

 Webanalystics is het meten, collecteren, analyseren en rapporteren van internetverkeer van en naar uw website met als doel het optimaliseren van uw website.
TOP