WACHTWOORD VERGETEN?

*

Professioneel webdesign

Het uiterlijk en de lay-out van de website wordt bepaald door een template. Het is het kader dat de verschillende onderdelen samenbrengt. De vormgeving en inhoud zijn daarbij gescheiden. Een template verzorgt bijvoorbeeld de vormgeving van de content, de artikelen, menu’s etc.

Template posities

Bij een website zal de plaats van de meeste elementen zoals menu’s, sidebars, artikelen etc. gelijk blijven. Een template is daarom ingedeeld in blokken die positie genoemd worden. In een positie kan informatie of een bepaalde functionaliteit zoals een menu geplaatst worden. In het plaatje hiernaast is dit weergegeven. Zo begint deze template met de positie "headertop". Hierin kan bijvoorbeeld het winkelwagen symbool worden geplaatst.

Stijl

Waarschijnlijk wilt u vaak hetzelfde lettertype, dezelfde kopstijlen en kleuren blijven gebruiken. Dit alles kan in de template eenmalig worden vastgelegd. Wanneer u later een kleur wilt aanpassen voor de gehele website is het voldoende om die kleur op één plek te veranderen.

Het is ook mogelijk om tussen templates te switchen. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens de kerstperiode uw website tijdelijk een kerst tint geven, en daarna weer terugschakelen naar de normale stijl zonder de inhoud van de website te hoeven veranderen.

Professionele template

In de basis versie van Joomla zijn 4 standaard templates opgenomen. Wij maken echter gebruik van professionele templates die zijn ontworpen door ervaren bedrijven. Iedere maand zijn er nieuwe templates beschikbaar zodat er altijd wel een van uw gading bij zit. De kosten zijn daarom lager omdat een groot deel van het werk al gedaan is. Om toch een uniek uiterlijk van uw website te kunnen creëren kunnen het uiterlijk en de kleuren door ons worden aangepast. Uiteraard voorzien van uw logo en afgestemd op uw wensen. Ook de plaatsing van de verschillende onderdelen kan worden gewijzigd.

Webstandaard

De templates voldoen aan de webstandaarden van het W3C zoals HTML, XHTML en CSS. Het toepassen van webstandaarden is de beste garantie dat uw website werkt met zowel nieuwe als oude webbrowsers, afwijkende browsers en mobiel internet. Ook is uw site beter indexeerbaar voor zoekmachines zoals Google.

Samen met u bekijken we welke template het beste voldoet aan uw wensen en wat er kan worden aangepast.
TOP