WACHTWOORD VERGETEN?

*

Responsive website

Responsive webdesign is een manier om een website geschikt te maken voor desktop browsers en mobiele browsers. Bezoekers die een website op hun tablet of smartphone bekijken hebben vaak andere behoeften dan degene die dezelfde website op een desktop of laptop bekijken. Bij een responsive website wordt de content en het layout van de website aangepast aan de resolutie van het scherm waarop de website bekeken wordt. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het beeldschermformaat van een tablet of smartphone.

Hieronder enkele voordelen van een responsive website.

Gebruiksvriendelijker

Een website bekijken in een mobiele browser vereist een simpelere navigatie, geselecteerde inhoud en een snelle laadtijd. Bij een responsive website hoeft de gebruiker niet te zoomen of te scrollen om door de website te bladeren. Ook kunnen delen van de content worden weggelaten of op een andere plaats getoond worden.

Geschikt voor verschillende scherm afmetingen

Een responsive website past zich automatisch aan overeenkomstig de schermgrootte van het apparaat, en de oriëntatie.

responsive-website

Aangepaste layouts

De layout van een responsive website kan veranderen naar gelang het apparaat waarop deze bekeken wordt.
Op een desktop is een menubalk eenvoudig te lezen, maar op een smartphone wordt dit menu verkleind naar een dropdown menu.
Ook kan er verschillende content worden getoond. Op een smartphone worden bijvoorbeeld de laatste 4 blogs getoond op de home pagina. Op een groter scherm kunnen daarentegen 8 blogs, voorzien van een kleine afbeelding en een korte inleiding worden getoond.

Alle door ons ontworpen websites zijn responsive. Is uw huidige website nog niet responsive? Vraag ons vrijblijvend om advies. Wellicht kunnen wij uw huidige website omzetten naar een responsive website.
TOP